Події
30 травня 2016
Зсув на сміттєзвалищі під Львовом: оприлюднено фото та відео пошукових робіт
Трьох пожежників, котрі потрапили під завал, поки не знайшли.
news-image

Станом на 19:00 30 травня 475 рятувальників ведуть пошуки трьох пожежників, котрі опинилися під завалами внаслідок зсуву на Грибовицькому сміттєзвалищі неподалік Львова. Про це повідомляє прес-служба ДСНС, подробиці надають кореспонденти місцевого видання "Zaxid.net".

На місці зсуву сміття на території сміттєзвалища в с. Збиранка Жовківського району Львівської області працюють 63 одиниці техніки. Повідомляється, що були залучені й кінологи з собаками, однак через велику кількість різноманітних запахів німецькі вівчарки не змогли здійснювати пошук.

Окрім пошуку, рятувальники намагаються затушити також осередки займання, які ще є на сміттєзвалищі. 

Пожежа та зсуви на Грибовицькому сміттєзвалищі загрожують також екологічною катастрофою для регіону. На території сміттєзвалища зберігається від 200 до 500 тис.тонн гудронів - відходів виробництва Львівського дослідного нафтомаслозаводу. Потрапляння залишків виробництва у ґрунт може спричинити отруєння питної води у найближчих населених пунктах. Тому рятувальники здійснюють роботи для запобігання розповсюдженню отруйних речовин.

А тим часом на сміттєзвалищі тривають пошукові роботи - дуже багато людей і техніка продовжують розгортати завали у пошуках пожежників.

Нагадаємо, 32-річний депутат Жовківської міськради Андрій Вненкевич є одним із трьох пожежників, котрі опинилися під завалами на Грибовицькому сміттєзвалищі неподалік Львова.

Читайте також: «Шансiв знайти пожежникiв на сміттєзвалищі живими практично нема», - поліція Львівщини (відео)