Події
1 червня 2016
Путінський експерт назвав презервативи головною причиною захворювання ВІЛ
На засіданні в Мосміськдумі, присвяченому епідемії ВІЛ в Росії, експерти утвореного указом Володимира Путіна Російського інституту стратегічних досліджень заявили, що презервативи не рятують від захворювання, а навпаки є причиною епідемії.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на «Коммерсант».

Слухання почалися з виступу голови комісії Мосміськдуми з охорони здоров'я Людмили Стебенкової. Вона нагадала, що в минулому році депутати вже обговорювали тему ВІЛ у зв'язку із заявою глави Федерального центру по боротьбі зі СНІДом Вадима Покровського про початок епідемії в Росії.

На думку депутатів, ця заява не відповідає дійсності. Тому депутати зажадали перевірити дані про ВІЛ-інфікованих в Росії. Однак, влада звернулися не до медиків, а до експертів РІСД. На сайті інституту кажуть, що він, зокрема, протидіє фальсифікації історії на пострадянському просторі і займається питаннями забезпечення національної безпеки.

Доповідь депутатам представила заступник директора інституту Тетяна Гузенкова. На сайті РІСД йдеться, що вона є доктором історичних наук і до медицини не має ніякого відношення. «Комерсант» наголошує, що в своїх публікаціях вона критикує нову українську владу і висловлюється на тему «занепаду ЄС».

Гузенкова заявила, що «проблема ВІЛ / СНІДу використовується в якості« елемента інформаційної війни проти Росії». Також в доповіді РІСД йдеться, що існує дві моделі боротьби з ВІЛ: «західна» та «московська».

Перша, на думку експертів інституту, заснована на «неоліберальному ідеологічному контенті, нечутливості до національних особливостей і абсолютизації прав груп ризику - наркоманів, ЛГБТ». Друга ж, тобто «московська», «враховує культурні, історичні та психологічні особливості російського населення, спирається на консервативну ідеологію і традиційні цінності».

Інший співавтор доповіді, кандидат соціологічних наук Ігор Бєлобородов, який також не має відношення до медицини, говорив про причини захворювання. Одним з головних чинників він назвав презервативи, а кращий захист від ВІЛ, на його думку, - «різностатева моногамна сім'я, що зберігає вірність один одному».

Це контрацептивна індустрія, яка зацікавлена ​​в збуті своєї продукції, а значить, в залученні в ранні статеві зв'язки як можна більшого числа неповнолітніх. Індустрія порнографії - незважаючи на всі наші закони, ви в два кліка отримаєте будь-які матеріали, - заявив Бєлобородов.

Крім того, він розкритикував виробників і продавців секс-товарів, оскільки вони «безпосередньо зацікавлені в розпусті населення», а пропозиція запровадження сексуального виховання для школярів він назвав ідеєю Заходу «демографічного стримування країн, які розглядаються як геополітичні конкуренти».

Видання втім повідомляє, що у січні цього року число ВІЛ-інфікованих в Росії досягло мільйона чоловік. Всього за минулий рік в центр по профілактиці і боротьбі зі СНІД надійшли повідомлення про більш ніж 93 тисяч нових випадків зараження. У квітні Росспоживнагляд повідомив, що кожен п'ятий ВІЛ-інфікований, зареєстрований в Росії на кінець 2015 року, помер.

Читайте також: Головне - безпека: На Олімпіаді-2016 спортсменам роздадуть 450 тисяч презервативів