Події
1 червня 2016
Савченко може приєднатися до контактної групи у Мінську. Росія проти
Представники Росії в контактній групі виступають проти участі Савченко в переговорах.
news-image

Народний депутат Надія Савченко може приєднатися до засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі, яке відбудеться сьогодні, 1 червня 2016 року, в Мінську (Білорусь). Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Валерій Каліновський в ефірі "112 Україна", передає «Є!».

Деякі журналісти очікують сьогодні приїзду до Мінська народного депутата Надії Савченко. Це пов'язано із заявою на минулому тижні тимчасово повіреного в справах України в Білорусі Валерія Джигуна про те, що вона скоро, а можливо і сьогодні приїде до Мінська на переговори Тристоронньої контактної групи, - розповів він про можливе прибуття Савченко в Мінськ.

Також наголошується, що вчора, 31 травня, журналісти в Києві намагалися запитати про можливу участь в засіданні контактної групи в Мінську саму Савченко, проте вона ухилилася від відповіді.

Разом з тим, він зазначив, що представники Російської Федерації в контактній групі виступають проти участі Савченко в переговорах в Мінську.

Відзначимо, що раніше Надія Савченко вже висловлювала готовність прибути до Мінська для переговорів з питань конфлікту на Донбасі.

Я ще не чула, поїду я до Мінська чи ні. Якщо буде треба - поїду. Я сказала, я планую робити те, що буде ефективно на всіх фронтах. Буде видно, - заявила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні Тристороння контактна група в Мінську буде обговорювати, зокрема, питання обміну полоненими.

Читайте також: Стало відомо, які законопроекти Савченко підтримала за свій перший день у ВР