Події
1 червня 2016
Режисер «Собачого серця» зніме фільм про бойовиків «ДНР» і «ЛНР»
Російський кінорежисер Володимир Бортко, відомий за фільмами «Собаче серце», «Ідіот» і «Майстер і Маргарита», приступить до зйомок фільму про події на Донбасі за романом Олександра Проханова, який підтримує «ДНР» і «ЛНР».
news-image

Про це сам Проханов заявив в інтерв'ю «Комсомольской правде», передає «Є!» з посиланням на "Новости Донбасса".

Роман Проханова «Вбивство міст» розповідає про бойовиків, яких автор називає «захисниками Донецької і Луганської народних республік». Як розповів автор, режисер Бортко планує провести зйомки в Москві, Ростові-на-Дону і в окупованих районах Донбасу. Бюджет майбутнього фільму складе 309 мільйонів рублів.

Сценарій був схвалений в самих різних інстанціях. У тому числі й на таємничій і вищій, - натякає Проханов.

За його словами, він не обізнаний про головних героїв стрічки і терміни зйомок.

Тому що це робота Бортко. Він режисер. Це його культура, це його професія. Я зробив все що міг. Я з'їздив на фронт, я написав роман, я допоміг режисерові написати сценарій. Я ввів його в політичні кола, які його схвалили, - розповідає Проханов.

Проханов очікує, що зйомки фільму почнуться до кінця літа або початку осені поточного року, хоча сам автор хотів би презентувати фільм до дати проведення місцевих виборів на Донбасі.

Відзначимо, що режисер фільму Володимир Бортка, депутат від комуністів, також є народним артистом Російської Федерації і заступником голови комітету Держдуми з культури.

Читайте також: В Росії знімуть фільм про конфлікт на Донбасі