Резонанс
1 червня 2016
Екс-депутат розповів, як Єфремов з комуністами створювали «ЛНР» під «гарантії Путіна»
Колишній депутат Верховної Ради Володимир Ландик заявив, що екс-регіонал Олександр Єфремов і комуніст Спиридон Кілінкаров безпосередньо причетні до появи терористичної організації "ЛНР".
news-image

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Online.ua, передає «Є!».

Ніхто даром нічого не робив, всі ці рухи сепаратистські фінансувалися. Слідству потрібно пройти весь ланцюжок, з самого низу: і докази приведуть спочатку до місцевих" регіоналів "і комуністів, а потім - до Єфремова, - зазначив він.

Як приклад він навів випадки блокування пересування українських військ на станції Вільхова і в Старобільську навесні 2014 року. За словами екс-нардепа, у першому випадку це робили активісти Партії регіонів, у другому - м'ясники і таксисти за гроші компартії.

Подібні акції були всюди в Луганській області: в Рубіжному, Сєвєродонецьку, Лисичанську. Людей частково давала Партія регіонів, а платив за це Спиридон Кілінкаров (перший секретар Луганського обкому КПУ, на той момент народний депутат України, - прим.ред.), - уточнив Ландик.

Він стверджує, що особисто бачив, як Кілінкаров віддавав пакет з грошима першому секретареві Рубіжанського міськкому КПУ Неллі Задираці, яка була згодом ініціатором заворушень у Рубіжному. Сам Кілінкаров, за словами екс-нардепа, отримував гроші в Києві від глави Компартії України Петра Симоненка.

Крім того, Ландік повідомив, що саме Єфремов в лютому 2014 року узгоджував розкол України з радником президента Росії Сергієм Глазьєвим.

У лютому 2014 року в Луганську був сходняк. Приїхали брат Королевської (Костянтин Королівський, колишній заступник міністра регіонального розвитку Російської Федерації, - прим.ред.) І Сергій Глазьєв, радник Путіна, який часто до нас їздив. Вони зустрілися з Єфремовим і домовилися, як ділити активи після повалення української влади в Луганську. Єфремову сказали: "Нам не потрібен Луганськ, Донецьк - ви тут будете командувати!" І розподілили: кому з місцевих бізнесменів дістануться шахти, кому сєверодонецький "Азот". У Луганську - кому універмаги, кому - ринки. І Єфремов під гарантії Путіна пообіцяв цей "переділ" своєму оточенню, - підкреслив колишній народний депутат.

Ландик додав, що зустріч з Королівським і Глаз'євим пройшла в особняку Єфремова.

Усе було таємно, вони не ходили ні в ресторан, ні в облдержадміністрацію - боялися, що їх запишуть ... І ось як вийшло: коли в Луганськ "зайшов" Путін, він кинув Єфремова. Зайшла російська блатота і наша злидота, будь ласка:" Грабуйте ! Вбивайте! "І у тих, хто повірив Єфремову, все відібрали, все порізали на металобрухт. А у Путіна просте виправдання:" Українська армія не пустила нас на Київ, ось я і не виконав обіцянку - форс-мажор! "І якщо Тихонова, Голенко, Пристюка, Кравченко заарештувати і запитати: хто ж їх в цю біду втягнув? - вони дадуть відповідь: "Єфремов", - стверджує Ландік.

Нагадаємо, раніше колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландик заявив про готовність надати Генеральній прокуратурі України інформацію про злочини екс-лідера фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.

Читайте також: Рано зрадів. Єфремова знову чекає електронний браслет