Світ
1 червня 2016
Туреччина ввела візовий режим для російських далекобійників
Ці дії стали відповіддю на відповідну візову політику Росії.
news-image

Влада Туреччини прийняла рішення про введення з 1 червня візового режиму для російських далекобійників. Керівник Міжнародної асоціації вантажоперевізників (UND) Фатіх Шенера пояснив, що цей крок викликаний принципом взаємності і проблемами, з якими стикаються турецькі водії, повідомляє місцеве видання Hurriyet, передає «Є!».

Він нагадав, що Анкара довгий час не вводила візовий режим щодо росіян, хоча Москва обмежила в'їзд турецьких громадян ще на початку року. Рішення Туреччини щодо російських далекобійників, за словами Шенера, зумовлене черговою посиленням прикордонного контролю щодо турецьких товарів на кордонах РФ, а також складнощами, з якими стикаються водії, яким доводиться використовувати альтернативний маршрут через Каспійське море.

В цей же час Шенера висловив надію, що Росія і Туреччина повернуться до безвізового режиму, який існував до кінця 2015 року.

Варто згадати, що з 15 квітня Туреччина ввела візовий режим для російських громадян, що в'їжджають в країну за службовими паспортами, зокрема для держслужбовців, співробітників держкорпорацій і банків Росії.

У лютому Туреччина ввела обов'язкові візи для російських журналістів, які в'їжджають до Туреччини в короткострокові відрядження - на термін менше шести місяців.

Читайте також: Ердоган назвав причину збиття російського літака