Київ
2 червня 2016
100 вагонів Київського метрополітену заарештовано за позовом Росії
Віталій Кличко звернувся по допомогу до президента.
news-image

Представники російської компанії "Укррослізинг" через суд вимагають від Київського метрополітену погасити борг за 2010-2013 роки у розмірі 2 млрд грн, передає «Є!».

Київський господарський суд наклав арешт на 100 вагонів, взятих у лізинг, чим фактично поставив під загрозу безперебійну роботу метрополітену.

Мер Києва звернувся до РНБО та президента України Петра Порошенка з проханням допомогти вирішити питання із вагонами "Київського метрополітену", повідомила прес-служба КМДА.

"Тільки завдяки вчасно поданій апеляції нам вдалося домогтися скасування арешту вагонів і уникнути транспортного колапсу в столиці. Незважаючи на це, ситуація досі далека від рішення", - наголосила прес-служба Віталія Кличка.

 Заборгованість утворилася ще 2009 року, коли переможцем тендеру стала компанія "Укрррослизинг". Вона постачала вагони російського виробництва. Як стало відомо КМДА, "Укррослізинг" пов'язана із російською компанією "ВЕБ-лізинг", яка є  "дочкою" "Внєшекономбанку Росії" та підконтрольна уряду Російської Федерації.

Читайте також: На Київ чекає інноваційна реорганізація, - мер столиці зустрівся з мером Чикаго (фото)