Політика
2 червня 2016
Депутати попереджають про повну узурпацію влади Порошенком
У Верховній Раді наголошують на недоліках законопроектів з правосуддя, які сьогодні ухвалив парламент.
news-image

Про це сьогодні на брифінгу сказав член партії "Воля" Юрій Дерев'янко, передає кореспондент «Є!».

Наша незалежна судова гілка влади після сьогоднішнього ухвалення законодавства і змін до Конституції протягом 1,5-2 років буде повністю під контролем президента, - попередив він.

Депутат наголосив, що їх політична сила виступає проти повної узурпації влади Порошенком. На думку парламентарів, функція Порошенка має бути виключно церемоніальною в судовій галузі.

Дерев'янко також зазначив недоліки прийнятих законопроектів. Зокрема, ухвалена норма, яка звужує можливість громадян звертатись до суду, передбачається звертання у тих випадках, якщо є юридичний спір або кримінальна справа.

Сумнівним є момент, який передбачає обовязковість з будь-якого питання звернення до суду залучення адвокатів... Не кожен українець зможе витрачатись на адвокатів, що є перешкодою звернення до суду, - зазначив нардеп.

Він наголосив на правильності перезавантаження суддів і висловив сподівання, що резонансні справи стосовно режиму Януковича, подій на Майдані, членів "Опозиційного блоку", які уникли покарання, нарешті були розглянуті в новому реформованому суді.

 

Читайте також: Порошенко все одно зберігатиме контроль над судовою системою - нардеп