Україна
3 червня 2016
Підозрюваний у розтраті «кіотських грошей» переховувався в зоні АТО
Затриманий намагався сховатися від слідства у батьків.
news-image

За участю детективів Національного антикорупційного бюро України було затримано другого підозрюваного у розтраті 480 млн грн., отриманих Україною за "Кіотським протоколом", повідомляє «Є!».

Затримання відбулося 1 червня у Старобільску Луганської області.

Прес-служба НАБУ зазначає, що затриманий разом із секретарем ДП "Українські екологічні інвестиції", взятим під варту раніше, створив від чужого імені підконтрольну групу фіктивних підприємств, які оформив на підставних осіб. 

"Таким чином він намагався створити уявну конкуренцію з метою забезпечення перемоги фіктивних суб'єктів господарської діяльності при проведенні державних закупівель на реконструкцію мереж освітлення на загальну суму понад 480 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Коли справа стала резонансною, підозрюваний втік з Києва до Луганської області, до батьків. Він перестав контактувати із спільниками, змінив телефонні номери та вжив інших заходів, щоб уникнути кримінальної відповідальності.

Але місце його перебування все-одно було встановлено. У квартирі було виявлено речові докази, які вказують на його причетність до скоєння злочину. Підозрюваного тримають під вартою з альтернативою застави у розмірі 3,625 млн. грн. 

Читайте також: Нардеп звинуватив Уряд у поверненні японській стороні 5 млн євро кошів Кіотського протоколу