Світ
5 червня 2016
У Британії народилась генетично ідентична трійня (фото)
Імовірність такого зачаття становить 1 до 200 мільйонів випадків.
news-image

Мешканка Ліверпуля Беккі-Джо Аллен, мама синів-трійнят, поява яких сама по собі стала для неї шоком, недавно зробила ще одне дивне відкриття - її зачаті природним чином малюки виявилися абсолютно генетично ідентичними. Імовірність такого зачаття становить 1 до 200 мільйонів випадків,  пише The Daily Mail, передає «Є!».

Про те, що вона вагітна трійнею, 23-річна Бекі-Джо дізналася на УЗД, зробленому на терміні 9 тижнів.

«Я не могла в це повірити. Я могла допустити, що це двійня, але трійнят у нас в родині ніколи не було», - згадує Беккі-Джо.

Проте, на терміні 31 тиждень їй зробили кесарів розтин, і на світ з'явилися крихітні Рокко, Роман і Роен.

Перші шість тижнів життя фантастично схожі один на одного брати пробули в лікарні, а потім мама забрала їх додому. Зараз їм вже по 10 місяців, і їх зовнішня схожість вражає. За порадою фахівців Беккі-Джо послала зразки ДНК малюків на аналіз, який показав, що вони повністю генетично ідентичні.

Шанси на зачаття такої трійні без застосування допоміжних репродуктивних технологій коливаються від 1 на 60 тисяч до 1 на 200 мільйонів. Ідентична трійня виходить, коли запліднена яйцеклітина ділиться двічі. Рокко, Роман і Роен стали наймолодшими британськими ідентичними трійнятами, зачатими природним шляхом.

За словами Беккі-Джо, вона ніколи не плутає своїх малюків, чого не можна сказати про інших людей. Зараз у хлопчиків почав проявлятися індивідуальний характер, що ще більше допомагає мамі відрізняти їх один від одного. 

«Роен найгучніший, він любить покричати. Рокко спокійніше, але теж може задати жару. А ось Роман ненавидить ділитися, - розповідає Беккі-Джо. - Вони завжди змагаються, хто швидше доповзе до однієї і тієї ж іграшки, кожен хоче випередити братів».
Читайте також: Мама і тато двійнят влаштували «битву підгузників»(відео)