Суспільство
5 червня 2016
Експерти обіцяють у червні зниження цін на продукти
У червні борщовий набір подешевшає на 10%.
news-image

Влітку рівень інфляції сповільниться, ціни на продукти будуть знижуватися. Про це розповідає експерт Українського клубу аграрного бізнесу Євген Дворник, повідомляє «Є!» з посиланням на «Сегодня».

«Капуста і огірки втратили в своїй ціні практично 40-50%. Наприклад, у Львові зараз оптова вартість капусти - 1 гривня за кілограм, це найнижча ціна по Україні. У Києві та на півночі країни середня вартість капусти 4 гривні за кілограм. На Заході України дешева капуста через те, що там площі цієї культури найбільші », - розповідає експерт.

Вартість картоплі і буряка залишається стабільною. При цьому овочі нового врожаю коштують дорожче, ніж минулорічні продукти зі сховищ. Так, в середньому ціна на картоплю нового врожаю зросла на 4%.

Вартість цибулі в середньому по Україні знизилася на 50 копійок. Пропозиції стало більше і ціни трохи знизилися, пояснює Євген Дворник. Відзначимо, що високою залишається ціна на моркву.

«Оператори ринку говорять, що вартість курятини буде знижуватися. Закупівельна вартість свинини знижується, тому буде профіцит м'яса птиці, в результаті ціни будуть знижуватися. Найближчим часом можна очікувати зниження вартості філе. Скільки буде коштувати курятина, поки сказати складно », - розповідає експерт.

Читайте також: Топ-10 найпопцибуулярніших морських курортів України