Кіна не буде: Бортку не дали грошей на фільм про «ДНР» (ВІДЕО)
Урядовий Фонд кіно відмовився виділяти гроші на сагу про бойовиків.
news-image

Відомий російський кінорежисер, сценарист і продюсер, народний артист Росії, а також заступник голови комітету Держдуми з культури Володимир Бортко поскаржився на відмову урядового Фонду кіно виділити фінансування на зйомку фільму про бойовиків "ДНР" і "ЛНР", повідомляє «Є!».

Про це Бортко написав на своїй сторінці в Facebook.

"30 травня у Фонді кіно відбувся захист проектів 60 фільмів. Тобто отримання грошей на їх виробництво. Я представляв фільм "Вбивство міст". За роликом, який ви можете подивитися, легко уявити собі, про що фільм. Грошей не дали", - пожалівся російський режисер.

Фільм Бортко збирався знімати за романом Олександра Проханова "Вбивство міст", у якому бойовики представлені як "захисники" Донбасу.

Зйомки мали проходити в Москві, Ростові-на-Дону і на Донбасі. Бюджет фільму планувався не менш як 309 млн рублів (понад 100 млн грн).

"Сценарій був схвалений у найрізноманітніших інстанціях. У тому числі найвищою і найтаємничішою. 30-го була презентація цієї майбутньої роботи. Вона теж із якимось ритуалом, і там Бортко зробив, кажуть, якийсь приголомшливий ролик, де співається пісня "Росіяни, де ви там, в підвалах зі свічками, в Донбасі під канонадою ..." у мене там був тріумф ", - розповів Проханов.

Читайте також: Режисер «Собачого серця» зніме фільм про бойовиків «ДНР» і «ЛНР»