Суспільство
6 червня 2016
Плотницький розповів, як в Україні забороняли російську мову і запевнив, що її буде вчити «вся Євразія»
Крім того, ватажок "ЛНР" пригадав жахливу форму апартеїду на Луганщині.
news-image

Глава "ЛНР" Ігор Плотницький привітав мешканців "республіки" з Міжнародним днем російської мови та зазначив, що російська мова - це широко відкриті двері в "Русскій мир"  - "територію добра, духовності і справедливості", передає «Є!»

Для жителів колишньої України російська мова має особливе значення. Більше 20 років офіційний Київ послідовно і зловмисно проводив політику обмеження доступу до мови Пушкіна. Обманом, свавіллям і підкупом людей змушували відмовлятися від російської мови. Особливо цинічними є заборони використовувати російську мову, мову батьків, в школах і дошкільних установах. Таким чином створювалася жахлива форма апартеїду: рубалися культурні і мовні зв'язки між матерями і дітьми, - вважає Плотницький ( до війни у Луганську працювало 60 загальноосвітних шкіл, лише одна - з українською мовою навчання, інші - з російською - прим. «Є!»)

На думку ватажка "ЛНР", "геббельсо-шустеровська пропаганда зуміла перетворити певну кількість росіян в злісних і безпам'ятних манкукров" (мабуть, спічрайтери ватажка мали на увазі - манкуртів (люди зі стертою історичною пам'яттю) - прим. «Є!»)

За своє законне право жити на рідній землі і говорити рідною мовою Донбас уже заплатив величезну ціну. Упевнений, що час розплати для організаторів майданного геноциду близький. А у віддаленій перспективі я бачу, як Євразія - від Лісабона до Владивостока - вчить російську мову. А потім і Америка підтягнеться, - мріє Плотницький.
Читайте також: У Росії чиновники управління освіти влаштували стрілянину в дитячому таборі