Світ
7 червня 2016
Хлопчика, якого шукала вся Японія, знайшли живим
Налякана дитина з вини батьків пробула в лісі 6 діб, без їжі та захисту.
news-image

Японська сім'я подорожувала по острову Хоккайдо, і вирішила висадити з машини свого семирічного сина Ямато за те, що він погано себе вів. Батьки від'їхали на півкілометра і повернулися за сином, але не змогли знайти його. Ліс, де зникла дитина, населений ведмедями та іншими дикими тваринами, повідомляє «Є!».

Японський телеканал NHK повідомив, що 28 травня батьки Ямато заявили в поліцію про зникнення дитини. Спочатку вони просто сказали, що хлопчик загубився, але пізніше зізналися, як все сталося. До пошуків підключилися сили оборони Японії, поліцейські, пожежники. В операції брали участь близько 200 осіб, в тому числі приблизно 70 військовослужбовців.

Викликала занепокоєння і холодна температура в горах, яка коливається від 7 до 13 градусів.

Через шість діб дитину виявили на полігоні Комагатаке в чотирьох кілометрах від того місця, де його кинули. Співробітник сил самооборони помітив хлопчика у будиночку, який використовується для ночівлі. Малюк тулився в одній з військових будівель. 

"Я голодний", - була перша фраза, яку сказав переляканий Ямато.

У будиночку була вода, але дитина була вкрай виснажена. Хлопчик зміг назвати своє ім'я - Ямато Танукі. Ямато розповів поліцейським, що він бродив у горах, поки не дійшов до будівлі. За його словами, він пив воду. Зовнішніх пошкоджень і травм у нього не було, на вертольоті він був госпіталізований у лікарню міста Хакодате.

44-річний батько дитини Такаюки Танукі приніс публічні вибачення. За його словами, він глибоко шкодує про те, що змусив сина пережити такі величезні труднощі. Батько хлопчика зазначив, що надзвичайно вдячний всім, хто брав участь у пошуку, і додав, що надалі буде більше дбати про сина.

Читайте також: П'яту добу шукають дитину, яку батьки залишили в лісі, щоб покарати