Суспільство
7 червня 2016
Кабмін забезпечив українцям змогу безперешкодно працювати в Ізраїлі
Передусім йдеться про фахівців будівельних спеціальностей.
news-image

Українці отримають змогу офіційно працювати у будівельній галузі Ізраїлю. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає УНІАН, інформує «Є!».

"Ця угода дає тисячам українців, зокрема будівельних спеціальностей, працювати в Державі Ізраїль на таких же умовах, як і громадяни Ізраїлю, з відповідним соціальним забезпеченням і медичним страхуванням", - сказав він.

Однак дана угода буде ратифікована, якщо її схвалять депутати Верховної Ради методом голосування. Клімкін переконаний, що формальності займуть кілька місяців. Міністр певен: подібні угоди вдасться підписати й з багатьох інших галузей співпраці з Ізраїлем.

Причиною, через яку Ізраїль погодився брати на роботу українських фахівців будівельної галузі, став надмірний попит на працівників на ринку праці крани. Про це сказав Посол Держави Ізраїль в Україні Еліа Білоцерківський. Він підкреслив, що у першу чергу до Ізраїлю запрошують фахівців з будівельних конструкцій і матеріалів, плиточників та штукатурників.

Процедура відбору робочих буде проводитися спільно ізраїльськими та українськими експертами на базі Державної служби зайнятості. Для подачі заяв працівники можуть звернутися в будь-який обласний центр зайнятості. Для проходження відбору їм буде необхідно заповнити документи, надати медичну довідку і скласти відповідний іспит. Відібрані фахівці отримають необхідні інструкції та всю інформацію, що стосується умов роботи, проживання, страховки і соціального забезпечення під час роботи в Ізраїлі.

Читайте також: Віталій Кличко разом з Послом Ізраїлю висадили Алею Ізраїлю (фото)