Події
8 червня 2016
Представники ОБСЄ шпигують на користь бойовиків - Тимчук
Нардеп і керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук описав дивну поведінку одного з представників ОБСЄ на Донбасі.
news-image

Про це він написав у своєму Фейсбуці, передає «Є!».

З 04. по 06.06.2016 р група ІС фіксувала знаходження в секторі «М» (приморський, він ж Маріупольський напрямок) спеціального представника голови ОБСЄ в складі Тристоронньої контактної групи по реалізації мирного плану на Сході України Сайдіка Мартіна. Пан Сайдік вживав усіх заходів для того, щоб не бути ідентифікований під час свого перебування в даному районі - зокрема, пересуваючись як «звичайний» представник ОБСЄ в складі патруля, 05.06.2016 скоїв року виїзд в район н.п. Павлопіль. Під час спілкування з місцевим населенням пана Сайдіка цікавили питання місць розташування підрозділів ЗСУ в даному районі, - повідомляє Тимчук.

Після такого "спілкування" з місцевими мешканцями представника ОБСЄ бойовики "ДНР" зробили несподівану заяву.

Викликає подив той факт, що вже через кілька годин після поїздки М.Сайдіка в район н.п. Павлопіль прозвучала заява «заступника командувача корпусом МО ДНР» Басуріна, який оголосив, що якщо з р-нів н.п. Павлопіль і Харчовик українські війська не будуть виведені найближчим часом, то керівництво «ДНР» буде вважати, що «місія ОБСЄ повністю підтримує агресивні дії української сторони», - зазначає керівник ІС.

Після цього 6 червня Сайдік в штабі місії зустрічався з мешканцями Широкиного, які поскаржились на затягування українською владою питання з розмінування цієї території, оминувши факт неможливості розмінування через постійні обстріли з боку бойовиків. При цьому, зазначає Тимчук, Мартін Сайдік вільно спілкувався з місцевими російською мовою.

Під час зустрічі М.Сайдік вільно спілкувався російською мовою, знання мови він пояснив тим фактом, що працював в м.Москва (РФ) співробітником посольства Австрії, - повідомляє Тимчук.

Нагадаємо, раніше в ООН звинуватили СБУ в катуванні ув'язнених бойовиків.

Читайте також: Представники ООН «не помітили» тортур у в'язницях «ДНР»