Київ
8 червня 2016
Киянин допоміг жінці довезти валізи з квартири на вокзал, а потім повернувся в оселю та виніс всі цінні речі
Злодія зафіксували камери спостереження.
news-image

Як повідомили у київській поліції, мешканка Шевченківського району Києва зібралася на відпочинок. Подруга прийшла до її квартири разом зі своїм 33-річним знайомим, щоби підвезти її багаж на залізничний вокзал, передає «Є!»

Чоловікові вистачило кілька хвилин, аби помітити, що оселя заможна. Тож тієї ж ночі він проник до квартири шляхом віджиму дверей балкону на другому поверсі будинку. Взяв два плазмові телевізори, виніс їх через двері, спокійно пройшов повз консьєржа і залишив поцуплену техніку в своїй машині. Потім повернувся, викрав дві хутряні шуби, 4,5 тисячі доларів США, старовинний настінний годинник, відеокамеру, фотоапарат, ноутбук і вдруге вийшов через двері, - розповіли у відомстві.

Господарка квартири через кілька днів повернулася додому, виявила крадіжку і відразу зателефонувала в поліцію.

Поліцейські переглянули відео з камер спостереження, встановлених напроти під’їзду будинку потерпілої. На зйомці вони помітили злодія з чужим добром. Чоловіка упізнала і власниця квартири, і її сусіди.

Підозрюваного дільничні затримали за місцем проживання його дівчини. Раніше неодноразово судимий киянин виправдовуватися не став і зізнався у скоєному.

Розповів правоохоронцям, що ноутбук збув у ломбард за 2700 гривень. Ці гроші та ще 2 тисячі викрадених доларів він витратив. Інше майно і валюту він зберігав вдома та у власному гаражі. Усі ці речі вилучили і повернули потерпілій.

33-річному чоловікові слідчий оголосив про підозру у скоєнні крадіжки з проникненням, а районний суд відправив затриманого під варту. Злодію, відповідно до ч. 3 ст. 185 КК України, загрожує до шести років ув’язнення.