Події
8 червня 2016
Казахстан: Невідомі обстріляли дитячий табір в Актобе
Вранці 8 червня з автомашини білого кольору обстріляли охорону дитячого табору з гладкоствольної рушниці.
news-image

Невідомі зловмисники обстріляли дитячий табір в Актобе на заході Казахстану, де ведеться пошук групи злочинців, причетних до нападів на збройові магазини і військову частину. Про це повідомив глава Комітету національної безпеки (КНБ) Казахстану Володимир Жумаканов на зустрічі з президентом республіки Нурсултаном Назарбаєвим, повідомляє «Є!» з посиланням на ТАРС.

Сьогодні вранці, в 08:06 За місцевим часом (5:06 мск) з автомашини білого кольору обстріляли охорону піонерського табору з гладкоствольної рушниці, - наводить його слова прес-служба президента.


Нагадаємо, 5 червня група злочинців здійснила в Актобе збройні напади на збройові магазини і військову частину Національної гвардії, в результаті чого, згідно з уточненими даними МВС, в списках загиблих числяться семеро людей, в тому числі троє військовослужбовців.

За останніми відомостями відомства, в ході проведення антитерористичної операції було ліквідовано 13 нападників, четверо поранено, шестеро перебувають у розшуку. За підозрою в причетності до нападів затримано дев'ять осіб.

В даний час в Актюбінської області введено режим контртерористичної операції, в зв'язку з чим Комітетом національної безпеки для всіх регіонів республіки оголошено помірний "Жовтий рівень" терористичної небезпеки, який буде діяти протягом 40 днів. Під особистий контроль ситуацію в Актобе взяв президент країни Нурсултан Назарбаєв.

Читайте також: «Армія визволення Казахстану» взяла відповідальність за теракти в Актобе