Політика
8 червня 2016
Азаров просить Меркель ввести санкції проти українських політиків
У той же час, екс-депутат Верховної ради Володимир Олійник впевнений, що дії нинішньої української влади належить оцінити трибуналу.
news-image

"Комітет порятунку України" закликає Німеччину підняти питання про індивідуальні санкції проти нинішніх українських політиків, відповідальних за жорстке поводження з політв'язнями. Про це заявив в середу глава комітету Микола Азаров на прес-конференції в Москві, передає «Є!»

На ній було оприлюднено відкритий лист на ім'я канцлера ФРН Ангели Меркель про переслідування і незаконні арешти українських громадян.

Ми в своєму зверненні просимо розглянути питання застосування конкретних санкцій проти осіб, винних у жорсткому поводженні з політичними в'язнями, - сказав Азаров.

При цьому він підкреслив, що мова йде саме про індивідуальні санкції, тому що економічні санкції суперечать всім міжнародним угодам, в тому числі базовій угоди Світової організації торгівлі.

Економічні санкції діють не проти тих людей, які відповідальні за політику, а проти народів і країн, - переконаний Азаров.

У той же час член Комітету порятунку України, екс-депутат Верховної ради Володимир Олійник впевнений, що дії нинішньої української влади належить оцінити трибуналу.

На даний момент справедливого суду в Україні немає, але він буде. І ми обов'язково розберемося по кожному випадку, обов'язково приймемо справедливе рішення, буде суд для цієї влади, - заявив Олійник на прес-конференції.

При цьому Олійник звернувся до українських громадян з закликом фіксувати і документувати факти порушення їхніх прав з боку діючих українських властей.

Читайте також: У Росії пропонують розглянути питання про «взаємне зняття санкцій» з парламентаріїв РФ і ЄС