Події
8 червня 2016
Назарбаєв заявив про ознаки «кольорової революції» в Казахстані
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заговорив про ознаки "кольорової революції" в його країні.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на ресурс Tengrinews.kz, в ході свого спеціального заяви Назарбаєв підкреслив, що дехто захотів перевірити державну владу на міцність, користуючись ліберальністю державної політики і місцевих законів.

Заявляю, що ми завжди будемо вживати найжорсткіших заходів для придушення екстремістів і терористів. Для цього у держави є всі можливості і сили. Ми всі знаємо, що так звані " Кольорові революції "мають різні методи і починаються з надуманих мітингів, вбивств, прагнення захопити владу. Ці ознаки проявилися і у нас, - сказав він.

Далі Назарбаєв розповів, що в "країнах світу, де пройшло таке, сьогодні немає ні держави, ні стабільності, там панують злидні і бандитизм, створені умови для появи екстремістів і терористів. Економіка цих країн відкинута на десятки років назад".

Після цього, президент закликав казахстанців згуртуватися і пообіцяв, що держава вживатиме додаткових заходів по боротьбі з тими, хто намагається розхитати суспільство і країну.

Нагадаємо, в минулу неділю, 5 червня, група релігійних радикалів напала в місті Актобе на два збройових магазину і військову частину. В результаті загинули семеро людей, 37 поранені, більшість з них військовослужбовці. В ході контртерористичної операції в Актобе знищено 13 злочинців, затримано дев'ять.

Напад було визнано терактом, в Актобе оголошений "червоний" рівень терористичної загрози, а по всьому Казахстану на 40 діб встановлено помірний "жовтий" рівень.

Читайте також: «Армія визволення Казахстану» взяла відповідальність за теракти в Актобе