Світ
8 червня 2016
У виборчком Петербурга подані документи про проведення референдуму щодо «моста Кадирова»
Минулого тижня топонімічна комісія міста рекомендувала назвати безіменний міст на честь першого президента Чечні.
news-image

Ініціативна група подала в середу документи в Санкт-Петербурзьку виборчу комісію про проведення референдуму з приводу можливої появи в місті моста імені Ахмата-Хаджі Кадирова. Про це повідомив депутат Законодавчих зборів з фракції "Яблуко" Борис Вишневський, передає «Є!»

Минулого тижня топонімічна комісія міста рекомендувала назвати безіменний міст на честь першого президента Чечні, але остаточне рішення владою Петербурга ще не прийнято.

Документи щойно подані, у виборчій комісії є 15 днів для прийняття рішення, - сказав Вишневський.

Ініціативна група запропонувала винести на загальноміський референдум три питання, в тому числі: "Чи згодні ви з тим, що мосту не може бути присвоєно найменування "міст Ахмата Кадирова?"

Як відомо, топонімічна комісія Петербурга 30 травня підтримала ініціативу деяких громадських організацій про присвоєння імені Кадирова одному з нових безіменних мостів через річку Дудергофку. Віце-губернатор Кирилов в той же день заявив, що рішення буде прийнято з урахуванням думки городян. Відразу після засідання комісії в Закзборах регіону були внесені звернення до губернатора проти присвоєння мосту імені Кадирова і документ про висловлення недовіри віце-губернатору Кирилову, який очолює комісію.

У Петербурзі почався збір підписів проти перейменування моста. За тиждень петицію на сайті change.org підписали понад 70 тис. осіб.
Більше року тому губернатор висловився проти ініціативи назвати ім'ям Кадирова вулицю в Петербурзі, оскільки принципи топонімічної комісії допускають найменування вулиць на честь видатних особистостей за умови зв'язку їх життя і діяльності з історією міста. Проте Георгій Полтавченко доручив комітету з культури Смольного опрацювати питання щодо найменування на честь Ахмата-Хаджі Кадирова одного з об'єктів міського середовища.

Читайте також: Азаров просить Меркель ввести санкції проти українських політиків