Україна
8 червня 2016
Мешканці Горішніх Плавнів образились на Президента
Активісти міста не розуміють, чому глава держави не відреагував на їх відкритий лист.
news-image

Городяни декомунізованого із Комсомольська у Горішні Плавні міста не розуміють, чому Президент України Петро Порошенко ігнорує їхнє звернення. Про це вони написали на офіційній сторінці міста у Facebook, повідомляє «Є!».

Причиною звернення стала заява глави держави, у якій він заявив, що йому не дуже подобається змінена назва міста, й він не хотів би їхати "у ці Плавні".

Тим часом зміна назви у місті ще остаточно не узгоджена, й міська рада ініціювала громадські слухання щодо декомунізації. Зокрема ініціатором відмови від перейменування виступає політична партія "Опозиційний блок", представлена у міськраді. Заява Президента, переконані активісти, надала опонентам додаткові козирі.

"Влада міста, переважно Опоблок, сьогодні збирає громадські слухання щодо перейменування Горішніх Плавнів і буде апелювати тим, що навіть Президент насміхається з цієї назви. Місцеве населення й до цього болісно перейменування сприймало, але тепер у них є залізний аргумент!", - сказано у повідомленні.

Городяни Горішніх Плавней, котрі усіляко підтримують зміну назви, запрошують президента відвідати гарне місто на берегу Дніпра та змінити свою офіційно озвучену позицію. 

Читайте також: Мешканці Горішніх Плавнів звернулися до Президента