Хлопчиків навчать гратися ляльками
Американська мама створила серію ляльок-супергероїв для хлопчиків.
news-image

Одна мама придумала цілу лінійку чудових ляльок, які будуть цікаві і хлопчикам, і дівчаткам, повідомляє «Є!».

На цю ідею Лаурел Вайдер надихнув її син, школяр. Лаурел довго думала, як дати своєму синові можливість не ховати емоції, як пояснити йому, що важливі будь-які почуття і що у переживань немає статі.

"Звичайно, маленькій дитині такі речі складно пояснювати словами, найкраще вони переймаються у грі. У нашій сім'ї завжди було прийнято поважати почуття один одного, ніхто і ніколи не забороняв дитині плакати, але що поробиш - стереотипи в суспільстві дуже сильні".

 Жінка провела дослідження - поговорила зі 150 дітьми, батьками, вихователями та вчителями. Вона з'ясувала, що ігри з ляльками виховують в дітях безліч соціальних та емоційних навичок. Хлопцям теж цікаві ці ігри, але багато батьків не дозволяють їм грати з ляльками.

 Її висновки дуже логічні. Згадайте, які іграшки ми зазвичай купуємо синам? Трактори, машинки, пістолети, конструктори, м'ячі і кубики. У таких іграх немає місця прояву людських якостей, і ми несвідомо підштовхуємо до цього наших хлопчиків.

Лаурел Вайдер не захотіла миритися з цією думкою, і придумала серію ляльок "Супер команда", яка буде цікава і хлопчикам, і дівчаткам. Жінка провела кампанію в Інтернеті, зібрала чимало благодійних внесків, і тепер продає чудових ляльок на своєму сайті.