Спорт
9 червня 2016
Пінгвін, слониха, півень і коала передбачили німцям долю Євро-2016
Німці, за старою звичкою, звернулися по результати матчів до тварин.
news-image

У провісники футбольних результатів в Німеччині записують різних птахів і звірів. За прикладом восьминога Пауля вони намагаються вгадати, хто виграє окремий матч або весь чемпіонат, повідомляє «Є!».

Приклад знаменитого оракула - осмінога Пауля з океанаріуму міста Оберхаузен - проклав дорогу не одній тварині. 

Наприклад, пінгвін Флоке з міста Люббенау пророкує перемогу збірної Німеччини в першому матчі проти команди України. А в зоопарку міста Штутгарта слониха Целла зайнялася вгадуванням результатів ігор, витягуючи з кошика футбольні м'ячі, прикрашені національними прапорами країн-учасниць Євро-2016. На думку Целле, чемпіонат виграє збірна Північної Ірландії.

У Лейпцигу в ясновидці записали коалу Обі-Обі. У місцевому зоопарку вона живе лише з квітня цього року, проте вже стала улюбленицею публіки. Поки Обі-Обі не виступала з прогнозами, проте її перший виступ очікується 12 червня, в день гри між збірними ФРН і України. 

А в Ессені не побоялися довірити пророцтва півню - національному символу Франції, країни-господарки Євро-2016. До того ж півня звуть Зізу - саме так звучить і прізвисько легенди збірної Франції Зінедіна Зідана. Півень Зізу не підкачав - на його думку, в своєму матчі відкриття на чемпіонаті Європи французи поступляться румунам.