Світ
10 червня 2016
Генсек ООН відвідає економічний форум у Санкт-Петербурзі
Пан Гі Мун має намір зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним.
news-image

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, якого президент РФ Володимир Путін нагородив напередодні орденом Дружби "за особливі заслуги" в зміцненні миру і співробітництва між народами, підтвердив свою участь в Петербурзькому міжнародному економічному форумі  і намір зустрітися з Путіним. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу генсека ООН, передає «Є!».

У повідомленні говориться, що Пан Гі Мун буде 16 червня у Росії й хотів би зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним. Раніше про запланований візит генсека ООН неодноразово заявляв керівник апарату уряду РФ Сергій Приходько, який очолює оргкомітет економічного форуму.

Як очікується, крім генсека ООН, у форумі візьмуть участь президент Гвінейської Республіки Альфа Конде, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, прем'єр Італії Маттео Ренці, а також президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

Хоча Юнкер заявив, що його поїздка в Росію не означає, що найближчим часом будуть скасовані санкції, введені Євросоюзом проти РФ, європейські та американські політики висловили невдоволення цим візитом.

Читайте також: Представники ООН «не помітили» тортур у в'язницях «ДНР»