Світ
10 червня 2016
У тундрі відкрився кочовий дитячий садок
Вперше дітей оленярів будуть навчати не в інтернаті.
news-image

У Канінській тундрі в Росії вперше почав роботу кочовий дитячий садок, повідомляє прес-служба губернатора Ненецького автономного округу, передає «Є!».

Проект спрямований на те, щоб підготувати дітей до першого класу без відриву від сім'ї.

«Сьогодні працює інтернатна система навчання дітей оленярів. Безумовно, з точки зору якості освіти це добре, але ми зобов'язані впроваджувати й інші способи виховання і навчання, що дозволяють дітям довше залишатися в рідній сім'ї», - зазначає губернатор Ігор Кошин.

Сад, що кочує разом з оленярами, зможуть відвідувати діти у віці від трьох до семи років. Поки в ньому тільки один вихователь - Галина Шубіна, педагог з 15-річним стажем. Вона сама виросла в тундрі і володіє ненецькою мовою, тому знає і розуміє специфіку навчання кочових дітей. Педагог буде жити в окремому наметі, оснащеному методичною літературою, наочними матеріалами та іграми.

Галина Шубіна розповіла, що вона включила в програму не тільки освітню діяльність, національні ігри, спостереження за живою і неживою природою, а й свята і розваги:

​​«Готуючи дитину до школи, дуже важливо навчити її правильно тримати олівець і ручку. Але, перш за все, хлопцям має бути цікаво. Познайомимося з казками ненецьких і російських письменників. Зробимо подарунки для батьків - аплікації і малюнки. Сподіваюся, буде цікаво».

Читайте також: Принц Джордж пішов до дитячого садочка (фото)