Події
10 червня 2016
Англійські уболівальники влаштували безлади в центрі Марселя (відео)
Для утихомирення фанатів був використаний сльозогінний газ.
news-image

Англійські вболівальники влаштували безлади в центрі Марселя, передає «Є!»

Бійка зав'язалася на вулиці Бретей, яка виходить до Старого порту.

Не менш 200 англійських уболівальників, чимало з яких перебували в нетверезому стані, близько опівночі затіяли бійку з місцевими жителями, при цьому руйнуючи розташовані поруч ресторани і бари. У хід йшли пляшки і стільці.

На місце події прибула поліція, сили правопорядку використовували сльозогінний газ. Відразу після зіткнення і затримання кількох фанатів (іншим вдалося втекти) вулиця була оточена не менше ніж трьома десятками поліцейських.
Заворушення поновилися через приблизно 45 хвилин, коли оточення було знято. Сутички з місцевими жителями почали зав'язувати окремі британські вболівальники.

Силам правопорядку, щоб знову виставити оточення, довелося підключити дружинників. Для розгону агресивно налаштованих місцевих жителів, що, в свою чергу, бажали розправитися з британськими призвідниками бійки, були задіяні поліцейські з собаками.

Представники сил правопорядку, які прибули на місце подій, коментувати ситуацію відмовилися.
Оточення зняли о 2 годині ночі за місцевим часом.
У суботу в Марселі на стадіоні "Велодром" відбудеться матч групового турніру чемпіонату Європи між збірними Англії та Росії. Очікується, що в день матчу в Марселі буде перебувати до 150 тисяч англійських уболівальників.

Читайте також: Сутичка з Трампом дозволила Клінтон встановити рекорд в інтернеті