Світ
10 червня 2016
У Лондоні пройшов урочистий молебень на честь королеви Єлизавети II (ФОТО)
Великобританія продовжує святкувати ювілей королеви Єлизавети II. Хоча британській королеві виповнилося 90 років ще в квітні - святкування в країні розтягнулися на кілька місяців.
news-image

Як повідомляє Reuters, 10 червня в британській столиці в соборі Святого Павла в Лондоні пройшов урочистий молебень на честь королеви Єлизавети II, пише «Є!».

На ньому були присутні сама Єлизавета II з чоловіком принцом Філіпом, її син принц Чарльз з дружиною Каміллою Паркер-Боулз, онуки принц Гаррі та принц Вільям з дружиною Кейт Міддлтон та інші члени британської королівської родини.

Також у церемонії взяли участь британський прем'єр Девід Кемерон, глава МЗС країни Філіп Хаммонд, новопризначений мер Лондона Садок Хан та інші британські політики. Крім того, сьогодні відзначається день народження принца Філіпа, герцога Единбурзького, який вважається чоловіком королеви. Йому сьогодні виповнюється 95 років.

Нагадаємо, британській королеві Єлизаветі II виповнилося 90 років 21 квітня. Проте святкування в Британії розтягнулося надовго. Так, 21 квітня вона відзначила свій день народження в колі сім'ї. Пізніше, 12-15 травня – в королівському Віндзорському замку з цієї нагоди давали публічні концерти. 


Читайте також: Фото 90-річної Єлизавети II з онуками і правнуками зворушило світ