Політика
10 червня 2016
У Росії на журналіста Євгена Кисельова завели справу про заклики до тероризму
Реакцію правоохоронців викликав вислів медійника про колишню бранку Надію Савченко.
news-image

На журналіста Євгена Кисельова завели кримінальну справу про заклики до тероризму за статтею «Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму», повідомляє «Є!» з посиланням на ресурс "Медуза".

Журналіст пояснює кримінальне провадження тим, що він висловив свою думку у той час, коли Надія Савченко ще перебувала у російській в'язниці.

"У відповідь на питання одного українського ЗМІ, чи робить влада України для її звільнення, сказав, що могли б і жорсткіше діяти - так, як російська влада вела себе у всій цій історії. Ось і прилетіла "обратка".

Кисельов розповів, що у Росії у будинку його тещі правоохоронці влаштували обшук. Саме там, згідно паспорту, журналіст зареєстрований за місцем проживання. Його дружину, яка живе у Росії, викликали на допит.

"Зрозуміло, навіщо це робиться. Провели акцію залякування. Хочуть дістати мене через рідних. Почати надавати на них психологічний тиск, "кошмарити", створювати всілякі проблеми", - коментує ситуацію Кисельов.

Телеведучий твердить, що не відвідував батьківщину вже понад три роки.

Читайте також: Російський журналіст у прямому ефірі заявив про звільнення з «Інтеру»