Київ
11 червня 2016
На службі столичної Феміди - 42 мільйонера, - рух «Чесно»
Перевірка, проведена активістами, виявила аномально багатих суддів.
news-image

У результаті проведеного громадськими активістами розслідування виявилося, що в вищих судах України працюють 42 мільйонера, повідомляє «Є!».

Активісти продовжили збір і аналіз інформації про суддів. Вони вже проаналізували декларації з власністю суддів Києва за 2015 рік.

"Ми поставили амбітну мету зібрати інформацію про сім тисяч суддів, які є в Україні. Ми почали з київських суддів, суддів вищих судів. Ми вже проаналізували їх майнові декларації за 2015 рік. Ми виявили там суддів-безхатченків, які не задекларували житло ні у себе, ні у членів своєї сім'ї, що дуже дивно, тому що виходить, що ці судді фактично живуть на вулиці, хоча ми розуміємо, що насправді це не так. Ми виявили 42 мільйонера у вищих судах, ми виявили суддів, у яких дуже багато землі ", - заявила активістка руху "Чесно" Галина Чижик в ефірі радіо "Голос Столиці".

Представники громадського руху заявили, що не бачать результатів люстрації і в світлі цього почали збір досьє на представників Феміди, в планах проаналізувати 7600 суддів.

Чижик також зазначила, що в організації оперують інформацією лише з відкритих джерел, перевіряють результати журналістських розслідувань і відправляють запити до відповідних органів.

"Ми ставимо дуже амбітну мету створити профайл кожного судді, який працює в Україні", - поділилася вона.
Читайте також: Суд знехтує думкою громадськості - люстрації не буде, - заступниця міністра юстиції