Війна
13 червня 2016
При обстрілі шахти «Бутівки» загинуло 4 і поранено 11 бійців ПС - волонтер Яна Зінкевич
Медик-волонтер з медбатальона "Госпітальєри" Яна Зінкевич розповіла про втрати "Правого сектора" (ПС) в результаті артилерійського обстрілу бойовиками передових українських позицій на шахті "Бутівка" під Донецьком.
news-image

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook, передає «Є!».

На даний момент з 11 поранених пс: 8 наші екіпажі уже доставили у Мечникова, 1 хлопчик легкий тому в Красноармійську після наданої допомоги повернувся на позицію. Ще двоє тяжких досі перебувають в госпіталі Красноармійську, стан тяжкий, вони прооперовані але обоє уже стабілізуються. Вночі транспортуєм також у Мечникова, тому на ранок уже будуть у лікарні. Прошу не зустрічати одразу, адже стан тяжкий - щоб не заважати спеціалістам, - написала волонтер.

Також, вона відзначила, що з ранку вже буде в Волонтерском штабі:

Будуть питання щодо стану або потребам , звертайтеся.
Тіла 4-200 ПС (Ярик, Гуцул, Док, Легат -близькі уже повідомлені, не варто було раніше виставляти інформацію на загал) через годину будуть в Дніпрі у морзі при Мечникова. Завтра зранку починаю оформляти документи. Також завтра визначимось після розмов з близькими з місцем, датою та часом поховань і прощань, - додала Зінкевич.

У свою чергу, головний командир ВО "Тризуб" ім. С.Бандери Андрій Стемпіцький на своїй сторінці в Facebook оприлюднив світлини загиблих бійців "Правого сектору" і написав наступне:

"Вічна Слава і Честь Воїнам ДУК ПС! Дивіться на цих хлопців все ті, хто сьогодні розповідав, що ніхто не загинув, що це все фейк, брехня і незрозумілі ігри. Олександр Мотузянік, дивись. Представники МО, хто писав заяви, що ніхто не загинув - дивіться. Журналісти, які свідомо, за вказівкою зверху, не подавали інформацію або замовчували її - дивіться. І нехай їхні обличчя стоять у вас перед очима, як нагадування, що є речі важливіші за , ніж гроші і посади ".

Нагадаємо, раніше в прес-центрі АТО заявили, що інформація про значні втрати в рядах ВСУ не відповідає дійсності. За минулу ніч поранені троє воїнів.

Читайте також: В Адміністрації Президента спростували інформацію щодо загиблих під Авдіївкою