Події
13 червня 2016
Москаль повідомив, що китайці побудують сміттєпереробний завод на Закарпатті
За словами Геннадія Москаля, лише на Закарпатті не просили грошей за безперешкодне ведення бізнесу.
news-image

Китайська компанія China Western Power Industrial Co. готова побудувати сміттєпереробний завод і щоденно приймати по 400 тонн твердих побутових відходів, які перероблятимуться в електроенергію, не завдаючи при цьому шкоди навколишньому середовищу. Про це повідомив очільник Закарпаття Геннадій Москаль на своєму сайті, передає «Є!»

У травні ми зустрічалися з керівництвом компанії й попередньо обговорили принципи співпраці. А зараз фактично вийшли на фінішну пряму. Компанія об’їздила багато областей України зі своїм інвестиційним проектом, але вирішила зупинитися на Закарпатті, оскільки тільки тут від неї не просили грошей за безперешкодне ведення бізнесу. Принципова згода на відкриття заводу з нашого боку є, ті умови компанії, які залежать від місцевої влади, будуть виконані. Зараз ми підшуковуємо відповідну земельну ділянку, - повідомив Москаль.

За його словами, запуск заводу зможе вирішити проблему сміття на Закарпатті, яку ніхто не вирішує десятиліття. Принципово те, що завод перероблятиме не тільки свіжі відходи, але й сміття зі звалищ по всій області, яке збиралося там багато років.

Зараз на Закарпатті є 79 тільки зареєстрованих полігонів з відходами, а скільки стихійних, ніхто не знає. Завод здатен переробити все це сміття, а через 30 років експлуатації фірма готова безкоштовно передати його органам місцевої влади, - зазначив Геннадій Москаль.
Читайте також: Німеччина виділила 6 млн євро для сходу України