Події
13 червня 2016
Українці зможуть безкоштовно відвідувати музеї Верони
Верона дозволила українцям безкоштовно відвідувати всі музеї в місті на знак подяки за повернення викрадених картин.
news-image

Сьогодні у Музеї Ханенків в Києві презентували 17 картин з колекції музею Кастельвеккйо, які знайшли українські прикордонники, повідомляє «Є!» з посиланням на Громадське ТВ.

Полотна викрали у листопаді минулого року.

До 22 червня їх виставлятимуть в музеї Ханенків в рамках експозиції «Врятовані скарби Італії», а потім повернуть до Верони.

Президент України Петро Порошенко вже прокоментував подію у Твіттері:

Ця виставка символізує дуже відповідальне ставлення української влади як до своєї спадщини, так і до культурної спадщини Європи.
Сьогоднішня подія — гарний приклад культурної дипломатії, — сказав міністр культури Євген Ніщук.

За словами міністра культури, італійські фахівці були вражені професіоналізмом українців, які зробили експертизу і забезпечили збереження полотен.

Серед картин є зокрема візитівка музею Кастельвеккйо – «Портрет хлопчика із дитячим малюнком».

Як повідомляється, Верона дозволила українцям безкоштовно відвідувати всі музеї в місті на знак подяки за повернення викрадених картин.

На знак подяки всі українські громадяни зможуть відвідувати всі музеї Верони безкоштовно до кінця 2016 року, — сказав мер Флавіо Този, відкриваючи виставку.

Нагадаємо, що 6 травня в Одеській області, при підготовці до переправи на територію Молдови, було затримано 17 цінних картин, викрадених 11 листопада 2015 року з Міського музею італійського міста Верона.

Читайте також: У Франції чоловік на горищі випадково знайшов загублену картину