Світ
13 червня 2016
У Туреччині поліцейських відсторонили від служби через селфі з серійним вбивцею
Селфі зі спійманим Аталаєм Філізом, якого підозрюють у серії вбивств, зробив співробітник забійного відділу управління безпеки Анкари.
news-image

Фотографія з підозрюваним у вбивстві чотирьох осіб стала причиною відсторонення від служби трьох співробітників поліції Туреччини. Як повідомляє газета Hürriyet, щодо них розпочато службове розслідування, передає «Є!»
Селфі з спійманим Аталаєм Філізом, якого в Туреччині називають серійним вбивцею, зробив співробітник забійного відділу Управління безпеки (УБ) Анкари. Але сам він не став поширювати в соціальних мережах цю фотографію. За нього це зробив його колега з відділу вбивств УБ міста Ізмір. Процес зйомки фото зобразив на відео третій поліцейський. У підсумку всі ці матеріали з'явилися в соціальних мережах і викликали бурхливу дискусію в суспільстві і в пресі.
Керівництво поліції ухвалило рішення відсторонити від роботи причетних до скандалу товаришів по службі до закінчення службового розслідування їх дій.
Ситуація з затриманням Філіза активно обговорюється в Туреччині. Близько двох тижнів тому влада отримала відомості про те, що ця людина знаходиться на території країни.

Правоохоронні органи почали широкомасштабні пошуки, прикмети Філіза були розіслані в усі відділення поліції, в державні та приватні установи, його фотографію і телефон для оповіщення влади демонстрували телеканали.

Філіз вміло замітав сліди і ховався в сільській місцевості, де жив "дикуном", розробляючи план по виїзду з Туреччини під виглядом біженця. Так він хотів потрапити до Греції. Але цей план провалився, і Філіза схопили в маршрутному таксі, на якому він повертався в місто. При ньому крім справжніх паспорта і внутрішнього посвідчення особи виявлені підроблені документи: чотири посвідчення особи на чужі імена і три картки з водійськими правами, а також велика сума грошей і мисливські ножі.
30-річний Філіз підозрюється в трьох вбивствах на території Туреччини. Восени 2013 року він застрелив в Анкарі громадянку РФ Олену Радчикову і її коханого Гектуга Демірарслана, сина генерала ВПС Хюсейна Демірарслана. Вбивство сталося в заміському будинку жертви, і причиною називають "нерозділене кохання". У 2011 році в Парижі пропала безвісти росіянка Ольга Серьогіна. Турецькі слідчі також вважають, що вона могла бути вбита Філізом, з яким вона була в романтичних стосунках. Серьогіна була оголошена в розшук по лінії Інтерполу, але так і не була знайдена. Філіз в 2011 році перебував у Парижі за програмою міжвузівського обміну і жив в одному будинку з Демірарсланом. Четвертою жертвою турка була вчителька історії зі Стамбула Фатма Каікчі, яка, імовірно, могла бути поінформована про вчинені ним злочини.