Події
13 червня 2016
Дитину вигнали з табору через те, що батько звалив пам'ятник Леніну
Дівчинці довелося повернутися додому через громадянську позицію батька.
news-image

Про це сам батько розповів харківському інтернет-виданню 057.ua, передає «Є!».

Зміна в дитячому таборі "Ромашка" в районі П'ятихаток почалася з інциденту. Коли почалася реєстрація дітей, боєць з 92 бригади привіз свою дочку на відпочинок. І зауважив, що на території "Ромашки" стоїть пам'ятник Леніну. Обурений боєць вирішив поцікавитися у керівництва табору - чому монумент ще не демонтували.

Ми запитали - чому ще не демонтували пам'ятник, але у відповідь керівництво просто посміхнулося. Потім ми запропонували самі демонтувати цей пам'ятник. Але нам відповіли, що монумент вони не збираються прибирати, а планують його прикрасити в жовто-синій колір. Тоді ми і вирішили самі його знести, - розповів Володимир.

Пам'ятник ідолу комуністичного режиму Володимир разом з іншими учасниками АТО таки повалив.

Ми скористалися інструментами, які перебували на території табору. Взяли візок, лопати, і колодою знесли пам'ятник. При цьому ніхто нам не перешкоджав, а навпаки, навіть підбадьорювали, - розповів Володимир.

А після, через кілька днів, йому подзвонили з табору і попросили забрати дитину.

Мені подзвонили і сказали:" Ваша дитина відрахована. Самі знаєте за що ". Я розумію, що я був не правий, чому вони не викликали правоохоронців? - Я готовий відповісти за свій вчинок. Причому тут моя дитина? Вона плаче, її довели до істерики. Нахамили в грубій формі, - зазначив Володимир.

Керівництво "Ромашки" стверджує, що всі звинувачення - брехня: дитину ніхто не ображав, та й відраховувати дівчинку ніхто не збирався.

До істерики ми нікого не доводили і не відраховували. Ми просто хочемо поговорити з батьками. Що ж стосується пам'ятника - він знаходиться на приватній території, тому його і не демонтували. Монумент - це історія. Ми повісили на нього прапор України. З цим ніколи не виникало проблем, - пояснила власниця табору Оксана Рожкова.

За її словами пам'ятник збиралися пофарбувати в кольори прапора України. Тим часом, поговорити з керівництвом Володимиру не вдалося. Без будь-яких пояснень він забрав доньку з табору.

Читайте також: Київ успішно декомунізувався