Спорт
13 червня 2016
Анонс матчу Бельгія - Італія
Це перша поява бельгійців на Євро за 16 років.
news-image

13 червня о 22:00 за київським часом відбудеться поєдинок між збірними Бельгії та Італії, повідомляє «Є!».

Останній матч 4 дня Євро-2016 відбудеться на стадіоні "Люм'єр" у Ліоні. Судитиме його англієць Марк Клаттенбург. Подивитися гру можна буде на каналі "Україна".

Протягом останніх 4 матчів збірна Бельгії перемогла італійців. Втім, бельгійці не можуть здолати збірну Італії в офіційних поєдинках з 1972 року. На Євро-2000 збірна Бельгії програла Італії з рахунком 0:2 та не пройшла далі групового етапу. Також варто зазначити, що команда Бельгії не брала участі в Євро з 2000 року, а італійці виступають на чемпіонатах Європи кожного року. Однак попри це букмекери надають перевагу саме бельгійцям.

Букмекерські контори bwin та William Hill встановили однакові коефіцієнти на перемогу Бельгії (2,6) та Італії (3,1). Нічию вони оцінили у 3,1 та 2,9 відповідно.

Орієнтовні склади збірних:

Бельгія: Куртуа - Вітсель, Альдервейрельд, Вермален, Вертонген - Дембеле, Феллаїні - Мертенс, Де Брюйне, Азар - Р. Лукаку;

Італія: Буффон - Барцальї, Бонуччі, К'єлліні - Флоренці, Де Россі, Тіаго Мотта, Джаккеріні, Дарміан - Пелле, Едер.

"Перемога зарядить нас упевненістю, а поразка обернеться для нас невеличким струсом. Починати турнір з матчу проти збірної Італії - це одночасно престижно та вкрай непросто, іншого такого суперника й не вигадати. Ми повинні грати на максимумі можливостей з самого старту. Італійці стають ще небезпечніше, коли приперті до стінки. В Італії одна з найсильніших ліг у світі, у них чудові футболісти та добре підготовлений тренер, який виведе підопічних на пік фізичних кондицій, заявив тренер збірної Бельгії Марк Вільмотс.
"Це буде сутичка 46 воїнів: 23 з нашого боку, 23 - з іншого. Відчуваєш, як країна жене тебе вперед, і кожен футболіст по обидва боки барикад зробить все, щоб бути хорошим бійцем. Треба битися, використовувати голову і постаратися зіграти так, як ми задумували протягом останніх днів. Немає сенсу багато говорити про збірну Бельгії. Всім відома її сила, і це тільки її заслуга, що в її складі грають такі талановиті молоді футболісти. Бельгійців можна тільки похвалити за те, як вони розвивають свій футбол. Вони сильні в усьому - і в атаці, і в півзахисті", - прокоментував поєдинок тренер збірної Італії Антоніо Конте.
Читайте також: Голова англійських фанатів закликав дискваліфікувати Росію з Євро-2016