Події
14 червня 2016
Чорновол розповіла, за що можна посадити Юру Єнакієвського
Нардеп від "Народного фронту" Тетяна Чорновол повідомила, що підставою для зняття з розшуку Інтерполу Юрія Іванющенка ("Юри Єнакієвського") стало рішення українських суддів.
news-image

Про це вона розповіла на брифінгу в парламенті, передає кореспондент «Є!».

Це серйозне питання. Адекватність висунутих Юрію Іванющенку звинувачень неадекватно вчиненим ним злочинів, - зазначила Чорновол.

Це стало причиною низки звернень Тетяни Чорновол до Генпрокуратури, СБУ і НАБУ, щоб нарешті були порушені справи, "які відповідають рівню злочинів, що були вчинені Іванющенком".

Я написала заяву до СБУ, яка є фактично моїми свідченнями, що Іванющенко був організатором і фінансистом сепаратизму на Донбасі. Зокрема там йдеться про події 9 травня в Маріуполі, коли були захоплені органи влади, і ниточка від організації того захопленя тягнеться до цього персонажа (до Іванющенка - прим.ред.), - заявила нардеп.

На її погляд, справа про події 9 травня в Маріуполі - це "базова справа, за якою Іванющенка можна притягнути за організацію сепратизму на Донбасі".

Вона також згадала Родіона Добродомова, члена її команди, який загинув під час подій у Маріуполі.

Чорновол вважає, що стосовно Юрія Іванющенка, який звинувачується лише в розкраданні Кіотських коштів, треба порушувати справу по ст.255 - створення, організація та керівництво діяльністю злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. 

Вона також назвала прізвища близьких до Іванющенка осіб, які теж проходять по справі розкрадання Кіотських коштів, але, за її словами, фігурують в низці інших корупційних злочинів в Україні (Владислав Якубовський,  Дмитро Медведєв).

 

Читайте також: Іванющенко може відкорковувати шампанське - Сергій Лещенко