Суспільство
14 червня 2016
Афанасьєв та Солошенко закликали звільняти інших політв'язнів та не знімати санкції з РФ
Українці нарешті повернулися з російського полону на батьківщину.
news-image

Незаконно утримуваний в РФ Геннадій Афанасьєв після свого повернення до України закликав країни світу не знімати санкції з Росії, повідомляє «Є!».

"Якщо тут є іноземні журналісти - я хочу до вас звернутися. Я пройшов крізь тортури і біль і бачив багато такої ж біди у багатьох людей. Я прошу вас не відмовлятися від санкцій, продовжити цю політику і не скасовувати їх, оскільки завдяки вам, владо іноземних країн, ми також тут", - заявив Афанасьєв.

Юрій Солошенко закликав звільняти інших українських політв'язнів, що перебувають зараз у Росії.

"У мене залишися друзі в Росії, але російська держава сьогодні ворожа нашій країні, і моя думка — поки існує путінський режим, вона буде нам ворожою. Тому ми всі повинні робити все, щоб ті наші громадяни, які зараз сидять у тих камерах, в яких ми з Геною відсиділи, щоб вони повернулися додому. Вони теж чекають на нашу допомогу", - зазначив Солошенко.

Нагадаємо, що 14 червня президентський літак Петра Порошенка доставив з Росії Афанасьєва та Солошенка до України. Вони чекали на звільнення 767 днів. За інформацією, їх обміняли на журналістів з Одеси Олену Глищинську та Віталія Діденка, що звинувачуються у сепаратизмі.

Читайте також: Стали відомі прізвища сепаратистів, на яких обміняли Афанасьєва і Солошенка