Події
15 червня 2016
Геращенко розповіла подробиці переговорів із терористами щодо звільнення бійців
Терористи ультимативно вимагають повної амністії всіх бойовиків в обмін на українських полонених.
news-image

Як повідомляє «Є!», за підсумками переговорів в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, заступник голови Верховної Ради і представник України Ірина Геращенко заявила, що на ультиматуми Київ реагувати не збирається.

На ультиматуми Україна не піде. До компромісів заради заручників готові, - написала нардеп на своїй сторінці в Facebook. - Напередодні Україна надала пропозиції щодо звільнення 25 важкохворих українців, яких утримують бойовики, і висловила готовність передати 50 громадян, щоб тільки розблокувати питання заручників. У відповідь почули, що представник ООН Супрун засуджений за військові злочини, питання яким псевдосудом залишається риторичним, а історик Козловський - шпигун і виготовляв боєприпаси... Абсурдність цих заяв очевидна, і тільки підкреслює, з ким вимушено повинні спілкуватися заради звільнення українців".

Крім того, за словами Геращенко, під час переговорів виникла пропозиція залучити представників "Червоного хреста" до пошуку зниклих без вести і ідентифікації загиблих. За її словами, Росія теж повинна бути зацікавлена ​​в цьому, оскільки на Донбасі знаходять тіла з російськими шевронами, яких напевно розшукують родичі.

Читайте також: У катівнях терористів знаходяться десятки важкопоранених бійців