Події
15 червня 2016
Charlie Hebdo як завжди пожартував з російських футбольних фанатів
Карикатура на російських уболівальників, які беруть участь в погромах в ході чемпіонату Європи з футболу у Франції, з'явилася в середу на сторінках свіжого номера французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на французьке сатиричне видання.

На малюнку зображений "уболівальник" - брезклий і неголений чоловік з розсіченою щокою і підбитим оком, що тримає в роті сигарету, а в руці - закривавлену бейсбольну биту.

Підпис до карикатурі:

Хулігани Росіяни приїхали тільки для мордобою.
О ні! Ще й для опери, - парирує намальований чоловік.

Нагадаємо, за останні дні ситуація з російськими вболівальниками у Франції не перестає привертати до себе увагу. Минулої суботи після закінчення першого матчу збірної Росії на чемпіонаті Європи з футболу проти англійців, що завершився з рахунком 1: 1, на стадіоні "Велодром" в Марселі російські уболівальники, прорвавши оточення стюардів, побігли в сектор з англійськими фанатами. Кілька британців піддалися нападам, також росіяни закидали сектор сторонніми предметами. У самому місті виникали сутички між англійськими і російськими фанатами, місцевими жителями і поліцією. Як стало відомо, в результаті заворушень поранення отримали не менше 30 осіб.

Увечері у вівторок в Ліллі в результаті серії інцидентів було затримано сім осіб, четверо з них - громадяни Росії.

 

Читайте також: Голова англійських фанатів закликав дискваліфікувати Росію з Євро-2016