Україна
16 червня 2016
Жителі «ДНР» платять бойовикам за світло через компанію Ахметова, - Казанський
Відповідний договір оприлюднив головний редактор видання "Четверта влада".
news-image

Головний редактор інтернет-видання "Четверта влада" Денис Казанський опублікував договір між енергокомпанією донецького бізнесмена Ріната Ахметова ДТЕК і фірмою-посередником, створеною в окупованій частині області, повідомляє «Є!».

У 2015 році компанія бізнесмена Ріната Ахметова ДТЕК "Донецькобленерго" уклала договір із зареєстрованою на окупованій території фірмою "Енергосервіс Віколд", яка створена для збору грошей з мешканців районів, підконтрольних бойовикам.

Копію договору привів у статті для видання "Четверта влада" його головний редактор Денис Казанський.

"Компанія "Енергосервіс Віколд"за дорученням ДТЕК" Донецькобленерго "укладає зі споживачами на території, підконтрольній бойовикам "ДНР", договори на поставку електрики. "Віколд" організовує отримання оплати зі споживачів за надану ДТЕК електроенергію, тобто, є посередником між споживачами і компанією Ахметова. Договір є оплатним, компанія бойовиків отримує від українського олігарха винагороду за свою діяльність", - повідомив журналіст про зміст договору.

Ціни на електрику для жителів окупованих районів компанія Ахметова погоджує із незаконними збройними формуваннями, написав Казанський. За його даними, угруповання ватажка "ДНР" Олександра Захарченко дозволило стягувати гроші з населення за поставки електрики всього двом компаніям, "Віколд" - одна з них.

"Компанія олігарха була змушена укласти договір з однією із компаній Захарченко, щоб мати можливість і далі постачати електрику в ОРДЛО. При цьому залишилися у виграші і бойовики "ДНР", які, нічого не роблячи, отримують гроші за посередницькі послуги. Зрозуміло, в кінцевому рахунку платить за все споживач - прості жителі захопленої бойовиками Захарченко Донецької області, а також представники місцевого бізнесу. А допомагає стягувати цей оброк компанія Ахметова", - вважає головний редактор "Четвертої влади".
Читайте також: Захарченко пояснив, чому заборонив в'їзд Ахметову