Україна
18 червня 2016
Київ готовий прийняти львівське сміття
Мери Львова та Києва домовились про взаємодопомогу у питаннях утилізації побутового сміття.
news-image

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до мера Києва Віталія Кличка з проханням про тимчасову допомогу у вирішенні проблеми зі сміттям у Львові. Про це повідомила в ніч на суботу, 18 червня, прес-служба Київської міської державної адміністрації, передає «Є!».

"Мер Львова Андрій Садовий звернувся до мера столиці з листом, в якому просить допомогти із тимчасовим зберіганням частини ТПВ (твердих побутових відходів), що утворюються на території Львова. І з гарантією, що такий же обсяг буде повернутий на новий постійний Львівський полігон. Віталій Кличко погодився допомогти, але не зберігаючи львівський сміття, а спалюючи його", - йдеться в повідомленні.

За словами пана Кличка, в літню пору потужності сміттєспалювального заводу "Енергія" у Києві недозавантажені, тому він може прийняти частину сміття на спалення.

"Розуміючи, в якій складній ситуації опинився Львів і його мешканці, ми готові допомогти львів'янам. Тому що, переконаний, повинні підтримувати один одного ... Сподіваюся, що проблема зі сміттям у Львові найближчим часом буде вирішена", - зазначив мер Києва.
Читайте також: На Львівщині стартує рекультивація сміттєзвалища