Світ
19 червня 2016
У справі про загибель дітей на озері у Росії затримано трьох осіб
Зокрема, затримана директор дитячого табору в Карелії.
news-image

У справі про загибель 14 осіб на озері Сямозеро в Карелії затримано трьох осіб. Про це повідомив представник СК РФ Володимир Маркін, повідомляє «Є!» з посиланням на Інтерфакс.

«В даний час затримані троє підозрюваних: інструктори Регіна Іванова і Людмила Васильєва, а також заступник директора ТОВ «Парк-готель «Сямозеро» Вадим Виноградов», - заявив він.

Питання про обрання їм запобіжного заходу, за словами Маркіна, «незабаром буде вирішене».

"Від їх дій безпосередньо залежала доля дітей. Тому в числі перших затриманих виявилися саме ці особи. До речі ще в п'ятницю (17 червня) МНС Росії попереджав про зливи, грози та пориви вітру та 17-20 м/с в більшості районів Карелії. В рамках розслідування ми з'ясуємо, володіли інструктори цією інформацією і чому вони, перш ніж вийти в плавання, не оцінили швидкість вітру і інші метеоумови", - сказав Маркін.

Нагадаємо, 18 червня на озері Сямозеро в Карелії трапився шторм. В цей час на озері знаходилися три човни з дітьми, які приїхали в табір в Карелії з Москви. За різними даними, один або два човни перекинулися. 14 осіб - 13 дітей і інструктор - загинули. Всього в похід відправилися близько 50 осіб. Про подію стало відомо лише 19 червня.

Читайте також: Саакашвілі про пожежу та загибель дітей: «Це має відбити сон у кожного з нас»