Німеччина заборонить продаж бензинових автомобілів до 2030 року
Всі нові транспортні засоби опиняться поза законом вже через 15 років.
news-image

Такий захід буде служити зниженню рівня викидів вуглекислого газу на 80-95% до 2050 року, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заступника міністра економіки ФРН Райнера Бааке, передає «Є!».

"У Німеччині не було зниження викидів СО2 від транспорту з 1990 року, це - факт. У нас поки що немає відповіді, як зменшити шкідливі викиди вантажівок, зате вже є рішення по легкових автомобілях", - каже заступник міністра економіки ФРН Райнер Бааке.

За даними міністерства навколишнього середовища Німеччини, на автомобільний транспорт припадає приблизно п'ята частина від загального рівня всіх шкідливих викидів в атмосферу. При цьому електромобілі становлять лише 0,6% від всього автопарку. Щоб підвищити їх популярність влада вже оголосила про введення субсидії в 4000 євро для всіх охочих придбати електромобіль.

Також відзначимо, що нова заборона не означає, що звичні АЗС зникнуть з доріг Німеччини. Справа в тому, що гібридні автомобілі не підпадуть під нову заборону. А значить, їм знадобиться традиційне паливо.

Читайте також: У Франції затримали українця з повною машиною бейсбольних бит