Події
20 червня 2016
Трагедія в Карелії: діти пропонували скасувати вихід на озеро через шторм, але інструктори наполягли
За словами представника СК, по табору ходили чутки про штормове попередження.
news-image

Підлітки з табору в Карелії, де сталася трагедія, пропонували скасувати вихід на човнах на озеро, але інструктори наполягли на своєму. Про це повідомив представник СК РФ Володимир Маркін, передає «Є!»

Зараз у слідства з'явилася інформація, що, коли група збиралася в похід, діти пропонували інструкторам не виходити в плавання, так як по табору ходили чутки про штормове попередження, але інструктори, незважаючи на це, наполягли на виході (на озеро), - повідомив Маркін.

За версією слідства, 18 червня учасники дитячого табору "Парк-Готель"Сямозеро" на рафті і двох каное вийшли в похід в акваторію озера Сямозеро в Пряжинський районі Карелії.

47 дітей супроводжували чотири дорослих (Виноградов, Круподерщіков, Іванова і Васильєва), які не врахували погодні умови і шторм, що  насувається.

В результаті погоди, що зіпсувалася і хвиль, що піднялися на озері, рафт з дітьми і двома супроводжуючими їх дорослими прибило до одного з островів, а обидва каное винесло на відкриту воду, де діти з інструктором і вихователем не змогли впоратися з їх управлінням і опинилися за бортом.

Потерпілі спробували дістатися до берега вплав, проте через великі хвилі і холодну температуру води зробити це змогли не всі.

14 дітей потонули, 13 тіл виявлено, пошуки ще одного загиблого тривають.

Іншим потерпілим вдалося виплисти, і вони були евакуйовані.

Читайте також: Табір на озері в Карелії, де загинули діти, закривається