Політика
21 червня 2016
Столтенберг звинуватив Кремль у порушенні угоди НАТО-Росія
За словами генсека НАТО, Москва за допомогою військової сили змінює європейські кордони, тим самим змушує Альянс реагувати.
news-image

Як повідомляє «Є!», генсек НАТО Йєнс Столтенберг звинуватив Москву в недотриманні акта НАТО-Росія, але в той же час заявив, що альянс не шукає конфронтації із РФ.

Все, що ми робимо на сході, є відповіддю на поведінку Росії. У цьому не може бути ніяких сумнівів. Ніхто не говорив про таке військову присутність в східній частині альянсу, до того, як Росія незаконно анексувала Крим і за допомогою військової сили дестабілізувала ситуацію в Україні", - розповів Столтенберг в інтерв'ю німецькому виданню Süddeutsche Zeitung

За словами голови Альянсу, "головний акт НАТО-Росія" має на увазі повагу суверенітету і територіальної цілісності всіх держав, а Росія продемонструвала неповагу до територіальної цілісності Грузії і України. Крім того, останнім часом істотно посилила свою військову присутність.

Ми повинні реагувати на дії Росії, яка в три рази збільшила свої військові витрати, починаючи з 2000 року, веде себе агресивно і змінює сформовані європейські кордони за допомогою військової сили, - пояснив Столтенберг, - При цьому Альянс продовжуватиме прагнути до більш конструктивної співпраці з Москвою в рамках ради НАТО-Росія.
Читайте також: Збірна Росії залишає Євро-2016, крупно програвши Уельсу