Спорт
21 червня 2016
Жириновський розповів, що треба зробити з футболістами збірної Росії після ганебної поразки
Скандальний російський політик вважає, що треба "викинути мотлох, набрати нових з провінції і сказати їм: "Йдете на війну!"
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на інтерв'ю політика "Комсомольській правді", Жириновський, як і мільйони росіян, вчора дивився бездарний матч Росія-Уельс, дуже переживав і гнівався. 

Я свого часу висловив думку, що футбол - не наша гра, що ми ніколи не будемо першими. Першими будуть Латинська Америка з Південною Європою або ж відпрацьовані точні механізми, як у голландців і німців. В СРСР перемог досягали за рахунок того, що була залізна завіса, всі тренувалися і все, що можна, ми з цього вичавили. Чемпіонами Європи стали. У нас не було можливості їхати за кордон, хлопці билися за спорт, за СРСР. А зараз кругом ринок, який погубить все. Зі спорту, а також медицини, дитячого відпочинку, культури, освіти і науки треба ринковий механізм прибрати! - вимагав Володимир Вольфович в ефірі радіо «Комсомольська правда».

Далі він висловив думку, що треба вибирати тренера збірної з футболу на конкурсній основі і заборонити легіонерів, а також запропонував свої послуги в мотивуванні футболістів.

Тренер повинен бути наш і вибиратися за конкурсом. Щоб не Мутко вибирав: давай, Слуцький, попрацюй кілька місяців. Що ви тягнете на це місце того, хто не хоче? Заборонити іноземних легіонерів! Вони приїжджають тільки за грошима і розбестили наших футболістів. Я сто разів казав: давайте я прийду, настрою хлопців. Треба відірвати їх від контракту, гонорару, ринку. Не хочуть! Ну так нехай Мутко відповідає. Потрібен інший міністр спорту, інший керівник РФС, інший тренер. І по всій країні почати відбір. Повно талановитих футболістів, але їх не пускають. Мотлох вигнати! Набрати з провінції і сказати: «Їдете на війну!». Це не спорт, це війна через спорт проти Росії, - впевнений Жириновський.

Далі політик розійшовся і навіть порадив російським спортсменам влаштувати на Олімпіаді в Бразилії справжню війну. 

Їхати в будь-якій якості і довбати їх там всіх під будь-яким прапором. І сказати при нагородженні: «Я виступав за Росію!». І викинути там цей олімпійський прапор. Ось такий спектакль там влаштувати. Війна так війна. А допінг оголосити шахрайством і всіх чиновників, які змушували приймати наших спортсменів заборонені препарати, вигнати, - підсумував Жириновський.

Залишається лише гадати, чи прислухаються до Жириновського зірки і чиновники російського спорту.

Нагадаємо, міністр спорту РФ Віталій Мутко не проти, щоб головний тренер збірної Росії Леонід Слуцький і далі продовжував працювати з футболістами, а заяву тренера про звільнення пояснив емоціями.

Читайте також: Збірна Росії залишає Євро-2016, крупно програвши Уельсу