Київ
22 червня 2016
У серпні відкривається пряме авіасполучення між Києвом та Гданськом
Крім того, між містами буде збільшена співпраця в сфері туризму.
news-image

З другого серпня відкривається пряме авіасполучення між Києвом та Гданськом. Рейси одного з лоукостів відбуватимуться три рази на тиждень з аеропорту Жуляни, передає «Є!»

Сьогодні з приводу цієї події мер Києва Віталій Кличко заявив, що "запуск прямого авіасполучення між Києвом та Гданськом робить міста ще ближчими".

Польща – один з найбільших адвокатів України в ЄС, який підтримує наше прагнення стати частиною європейської родини. Польща також є прикладом того, як за короткий час можна втілити важливі реформи, -зазначив Київський міський голова за результатами зустрічі зі своїм колегою-мером Гданська Павелом Адамовичем.

Павел Адамович підкреслив, що між Гданськом та Україною існують давні культурні і економічні зв’язки. Саме тому, потенціал цих взаємин потрібно розвивати, аби досягти спільного процвітання. У ході зустрічі сторони обговорили співпрацю в сфері туризму.

Мери домовилися провести презентації міст – Києва у Гданську і Гданська в українській столиці – як перспективних туристичних центрів. За їх переконанням, це дозволить збільшити туристичні потоки у містах та популяризувати культуру двох країн.

Окрім того, сторони обговорили перспективи співпраці у інвестиційній та транспортній сферах. Зокрема, Віталій Кличко наголосив на тому, що раніше Київ мав розвинену інфраструктуру річкового транспорту.

Сьогодні, підкреслив мер, важливим є застосування польського досвіду для використання потенціалу річки Дніпро як важливої транспортної артерії України та Києва зокрема.

Читайте також: Кличко пояснив, чому сміття зі Львова привозять у Київ