Події
23 червня 2016
За військові злочини бойовику «Гіві» світить лише від 8 до 15 років
Прокуратура оголосила про підозру ватажкові відомого терористичного угрупування через 2 роки після початку війни в Донбасі.
news-image

Як повідомляє «Є!», головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України повідомила ватажкові терористичного формування "Сомалі" Михайлу Толстих про підозру у вчиненні ряду тяжких злочинів.

У прес-службі відомства, наголосили, що бойовику, відомому як "Гіві", інкримінують злочини за частиною першою статті. 258-3 - "Створення терористичної організації, керівництво і участь в ній"; частини другої статті 28, частини другої статті 437 - "Співучасть у веденні агресивної війни"; частини другої статті 28, частини першої статті 438 - "Співучасть у порушенні законів і звичаїв війни, жорстоке поводження з військовополоненими, а також частини другої статті 146 - "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини" КК України.

"Гіві" інкримінують те, що він в період з травня 2014 року по січень 2015 року, перебуваючи Слов'янську, Іловайську і Донецьку, будучи ватажком незаконного збройного формування "Сомалі", виконуючи відведену йому роль у веденні агресивної війни проти України, організовував і особисто чинив збройні напади на представників сил АТО, а також жорстоке поводження і тортури полонених військовослужбовців ЗСУ, - відзначили в прокуратурі. - Оскільки терорист переховується на території Донецької області, найближчим часом прокуратура звернеться до суду для отримання дозволу спеціального досудового розслідування. Санкції інкримінованих йому злочинів передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.
Читайте також: У Росії заарештували поплічника Стрєлкова