Спорт
25 червня 2016
Олімпійський чемпіон захворів на вірус Зіка
Спортсмен тренувався три дні, будучи хворим.
news-image

Ямайський спринтер Кемар Бейлі-Коул, олімпійський чемпіон 2012 року і чемпіон світу 2013 року в естафеті 4х100 метрів, повідомив, що заразився вірусом Зіка. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на The Gleaner, пише «Є!».

"У мене боліли спина і м'язи. Я думав, що це просто від вправ і не знав про те, що хворий вірусом Зіка, поки не пішов підстригтися. Моя подруга побачила на моїй шиї шишку - це був лімфатичний вузол. Виявилося, що я тренувався три дні, будучи хворим", - заявив він напередодні чемпіонату Ямайки, який є відбірковим на Олімпійські ігри.

Більше 100 видатних вчених зі всього світу підписали відкрий лист на адресу Всесвітньої організації охорони здоров'я із закликом відкласти або перенести Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро через епідемію лихоманки Зіка.

У ВООЗ на прохання вчених відповіли відмовою, вважаючи, що перенесення Ігор-2016 не зможе запобігти поширенню лихоманки Зіка. В організації уточнили, що люди все одно подорожують, а комарі, що є переносниками вірусу, також продовжують мігрувати. Темпи переміщення колоній комарів вказують на те, що вірус буде повільно поширюватися по світу, пояснили у ВООЗ.

Читайте також: Медики всього світу, крім Росії, закликають перенести Олімпійські ігри через вірус Зіка